Лидерът на БСП Михаил Миков поиска здравният министър Петър Москов да дойде в парламента, за да докладва за ситуацията с протеста на общопрактикуващите лекари.

В страната настъпва доста кризисна ситуация с лечението на хората, притеснен е лидерът на социалистите, като предупреди за създало се сериозно напрежение.

Затова и червеният лидер поиска министърът да дойде в законодателния орган и да обясни какво се случва в сектора, защо се е създала тази ситуация и до кога ще продължи хаосът в здравеопазването.

Това е проблем, който засяга милиони граждани, изтъкна Михаил Миков.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че своевременно ще се свърже с Петър Москов, за да го покани в парламента. Малко по-късно стана ясно, че министърът ще удовлетвори искането на депутатите. Очаква се Москов да дойде в парламента.

Припомняме, вчера министър Москов подписа заповедта за обнародването на анекса към рамковия договор, преди това одобрен от Надзорния съвет на Здравната каса.

Именно този анекс и изобщо промяната на рамковото споразумение предизвикаха протеста на общопрактикуващите лекари от страната.

Поетапно от понеделник започнаха протестите на лекарите в страната, като за днес ефективни протестни действия са заявени за 18 области в страната.
Днес и Българският лекраски съюз се очаква да вземе решение дали да снеме доверието си от здравния министър Петър Москов и да му поиска оставката.