Медици и врачани блокираха за час възлов булевард в града. Това е десетият ден, в който хората протестират по този начин в защита на Врачанската болница, съобщи БНР.

Протестиращите заявиха, че въпреки обещанията за спешни мерки, няма реални оздравителни действия на лечебното заведение.
Припомняме, във вторник на среща с ръководството и представители на болницата и на общината, зам.-здравният министър Лидия Нейчева заяви, че медиците могат да си получат изработените заплати и се ангажира с възнаграждението им за следващия месец.

Обещават на медиците от Врачанската болница, че ще си получат заплатите

Обещават на медиците от Врачанската болница, че ще си получат заплатите

Болницата във Враца има капацитет да заработва близо милион, смята Нейчева

"Нищо не се е променило. Хората не приемат приказки. Трябва да има реални действия, а няма промяна в статуквото. Всичко си е на същия хал. Няма промяна нито в плащанията на болницата... Преводи на заплати няма", казаха някои от протестиращите.

Врачанска болница не получи разрешение за кредит

Врачанска болница не получи разрешение за кредит

Финансирането е необходимо за покриване на неотложните нужди

Други обясниха, че са на протеста, за да запазят Врачанската болница във вида, в който е сега. Не сме тука само за едни заплати! Тук сме, за да защитим правото на хората и правото на работещите, които се грижат за здравето на хората, заявиха протестиращите.