Министерството на здравеопазването (МЗ) гарантира осигуряването на средства за апаратура за образна диагностика за СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" в София. Казусът е обсъден от ръководството на здравното министерство миналата седмица. Взето е категорично решение лечебното заведение да бъде подпомогнато с капиталови средства, съобщиха от МЗ.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков е провел среща с директора на детската болница. По време на срещата Хинков е уверил, че лечебното заведение ще получи средства за необходимата апаратура за образна диагностика. Лечебното заведение ще обяви обществена поръчка за закупуване техниката, а през януари Министерството на здравеопазването ще осигури нужното финансиране.

Христо Хинков: Изграждането на Националната детска болница върви по план

Христо Хинков: Изграждането на Националната детска болница върви по план

Там обаче няма да има хеликоптерна площадка

На днешната среща са присъствали също началникът на кабинета на Хинков д-р Красимир Николов и представители на столичната детска болница - Марина Гинева, председател на Съвета на директорите, Иван Литвиненко, представител на държавата в Съвета на директорите и председател на Българската педиатрична асоциация, както и Данаил Димов, заместник-директор по административната и стопанска дейност.

Да помогнем на детската болница в София преди Деня на детето

Да помогнем на детската болница в София преди Деня на детето

В най-голямата детска болница у нас през 2020г. от COVID-19 са излекувани 365 деца