Целта ни е да държим под контрол инфекцията, за да не застрашава дейността на здравната система и без да пречи на социално-икономическия живот. За това настоя главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг в Министерския съвет.

Той коментира, че няма впечатления, че в Стара Загора е толкова драматична ситуация. Там също ще продължи работата, както на всички други огнища с коронавируса.

"Труден е този баланс, но ние ще се опитаме да го направим", увери доц. Кунчев, който гарантира, че се работи огнище по огнище. Той предупреди, че нещата не върят на добре и коронавирусът показва особености, с които страната ни не е добре запозната. 

Ананиев: Маските остават задължителни в градския транспорт

Ананиев: Маските остават задължителни в градския транспорт

Предвижда се отпадане на часовия диапазон за възрастните хора в магазините

Има нещо в начина на разпространение на коронавируса, което е изключително странно, призна доц. Кунчев.

Ако няма рязко повишаване на заболеваемостта, на 15 юни се открива летният сезон. Тогава както българските, така и гръцките граждани могат да посещават морските курорти.

На 15 юни ще бъде отворена границата за туристите, увери и здравният министър Кирил Ананиев. Според него няма нищо смущаващо чуждестранните туристи да не посещават българските морски курорти.

Няма никакво основание за намаляване броя на туристите ни, увери здравният министър и настоя да не се създава паника, защото не се случвало нищо ново.

Трябва да се спазва това, което действа в момента, призова Ананиев в заключение.

Удължават с 15 дни извънредната епидемична обстановка

Удължават с 15 дни извънредната епидемична обстановка

Борисов формулира три "Д" - дистанция, дисциплина, дезинфекция