Всичко преминa абсолютно перфектно с комуникация и стиковка по време на първата мисия с медицинския хеликоптер. Всеки ден тренираме с медицинския хеликоптер, когато има възможност и когато времето го позволява. Това заяви пред бТВ Валери Шопов, втори пилот на медицинския хеликоптер.

Той посочи, че е имало трудности от метеорологична гледна точка с турбуленция на места. "Човек се чувства горд, когато всичко приключи и види плодовете на своя труд. Почувствах се горд, когато успяхме да помогнем на жената от Шумен. Ще се радвам след време да се срещна с нея", каза Валери Шопов.

Юлиан Богоев, командир на екипажа на медицинския хеликоптер добави, че за него вчерашният полет с медицинския хеликоптер е доказателство колко може да бъде гъвкава системата. Най-важният фактор за подобна мисия е споделянето на информацията - ключовият момент е информацията, която е за хеликоптера да минава в една точка.

"Предимството на медицинския хеликоптер е, че има уникална система за комуникация", изтъкна Богоев. Той допълни още, че медицинският хеликоптер е в голяма полза за България.

Вторият медицински хеликоптер няма да пристигне в срок

Вторият медицински хеликоптер няма да пристигне в срок

Причината е закъснение в производствения процес