Русе, Кюстендил, Габрово, Сливен, Бургас и Варна са в грипна епидемия от 30 януари. В Хасково се удължава грипната епидемия.

Грипната епидемия за Русе е от 30 януари до 2 февруари. Учебните занятия се преустановяват.

Обявиха грипна епидемия и в Монтана и Враца

Обявиха грипна епидемия и в Монтана и Враца

Грипната епидемия в област Бургас остава

Грипна епидемия е обявена и на територията на област Кюстендил от утре, 30 януари. От Здравната инспекция са дали препоръка да спрат учебните занятия.

Грипна епидемия в София-град
Обновена

Грипна епидемия в София-град

В Хасково училищата също са в грипна ваканция

Община Сливен също обявява грипна епидемия. На Регионално управление на образованието - Сливен е препоръчано да преустанови учебните занятия в общината от утре до 02 февруари, включително.

На територията на община Габрово за неучебни са обявени дните 30 и 31 януари поради високото ниво на епидемичния процес на грип.

Грипна епидемия и в област Ямбол от утре

Грипна епидемия и в област Ямбол от утре

Епидемия от утре е обявена и за община Габрово

В област Хасково се удължава грипната ваканция. Тя обхваща общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 02 февруари, включително. От 30 януари до 02 февруари 2018г., включително, се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

Обявяват грипна епидемия в Стара Загора, Видин и община Бобов дол

Обявяват грипна епидемия в Стара Загора, Видин и община Бобов дол

Във Видинска област няма основание да се обяви грипна ваканция

До 02 февруари продължават да са в сила противоепидемичните мерки на територията на област Бургас. Там до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

От 30 януари грипна епидемия е обявена и в община Варна. Здравните власти препоръчват да спрат учебните занятия за периода 30 януари - 06 февруари 2018 г. включително.

Грипна епидемия в област Перник

Грипна епидемия в област Перник

Предгрипна епидемия е обявена в област Пловдив

Навсякъде, където е обявена грипна епидемия до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична, уверяват от МЗ.