От сряда, 24 януари, Регионалните здравни инспекции обявяват грипна епидемия за областите Стара Загора и Видин и община Бобов дол, съобщиха от МЗ.

Обявиха грипна епидемия в Стара Загора

Обявиха грипна епидемия в Стара Загора

Учебните занятия ще бъдат спрени за три дни

От 24 до 26 януари 2018 има грипна ваканция в област Стара Загора и община Бобов дол.
Заради висока заболеваемост е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в Дупница, едно училище в село Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в село Раждавица, община Кюстендил.

Грипна ваканция за 153 училища в страната

Грипна ваканция за 153 училища в страната

Училищата са в Пазарджик, Благоевград, Габрово, Бургас, Софийска област

Към момента във Видинска област няма основание да се обяви грипна ваканция, тъй като броят на децата, отсъстващи от училище заради грип, не дава основания за обявяване на грипна ваканция.

Отмениха грипната епидемия в област Перник

Отмениха грипната епидемия в област Перник

Учебните занятия във всички училища в района са възстановени

От 24 януари 2018 г. възобновяват учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград

Русенска област е в предепидемичен период

До второ нареждане в общините, където е обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, уверяват от Здравното ведомство.