Грипът още властва в област Стара Загора, съобщиха от МЗ. Здравните власти отчитат лек спад през изминалата седмица 29 януари - 4 февруари 2018 г., но все още се намира в рамките на епидемичните стойности - 330,94 на 10 000 население.

Обявиха грипна епидемия в Стара Загора

Обявиха грипна епидемия в Стара Загора

Учебните занятия ще бъдат спрени за три дни

Остават в сила грипната епидемия и противоепидемичните мерки за лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ.

Обявяват грипна епидемия в Стара Загора, Видин и община Бобов дол

Обявяват грипна епидемия в Стара Загора, Видин и община Бобов дол

Във Видинска област няма основание да се обяви грипна ваканция

От Регионална здравна инспекция - Стара Загора продължава контролът на детските заведения, където не се допускат болни деца и персонал. Спазва се и противоепидемиченият режим в лечебните и здравните заведения, увериха от РЗИ.

Отменят грипната епидемия в Софийска, Бургаска и Видинска област от понеделник - 05 февруари 2018 г.

На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. Грипната епидемия се отменя и на територията на община Габрово. На територията на община Сливен грипната епидемия се отменя от вторник, 06 февруари 2018 г.

Удължават грипната епидемия в Монтана заради висока епидемична заболяемост до 11 февруари 2018 г. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 09 февруари, включително.

Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия в областта се възстановяват от 07 февруари 2018 г. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане.

Грипната епидемия за София-град, Кюстендил и Пазарджик се отменя

Грипната епидемия за София-град, Кюстендил и Пазарджик се отменя

Разград обявява грипна епидемия

С цел ограничаване на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 06 февруари 2018 г. до 09 февруари 2018 г., включително, се преустановяват детските и женски консултации. Временно се спират и имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.