Хотелиери от Велинград обмислят въвеждането на отрицателни тестове за Ковид- 19 като условие за настаняване на празнуващите в тях. Оправданието им е, че така гарантират спокойствието на своите гости.

Това заяви зам.- председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и председател на регионалната структура на БХРА- Сдружение хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи Златко Златанов.

Д-р Брънзалов: Тестовете за коронавирус да са на обособени места, да не се смесват пациентите

Д-р Брънзалов: Тестовете за коронавирус да са на обособени места, да не се смесват пациентите

Ваксини има за 5000 медици

Ако идеята бъде реализирана, клиентите с отрицателен антигенен или PCR тест при пристигане от последните дни ще бъдат настанявани директно, уверяват от БХРА.

Безплатни тестове ще се правят на всички пристигащи на място в медицински пунктове в хотелите. Гостите ще могат да изпият едно кафе в специална зала за изчакване, докато изминат 15-те минути до излизане на резултата им, обясни Златанов. Служителите, участниците в празничните програми и въобще на целият екип на хотелите също ще бъде направен подобен тест.

"Само така ще можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави, ще празнуваме заедно и ще ви изпратим живи и здрави", се казва в съобщението на хотела, собственост на Златанов. До момента в инициативата в българската спа столица са изявили желание да се включат и други хотели, като се очаква идеята да бъде приета и реализирана и в други български градове.

Бързите антигенни тестове се приравняват към PCR тестовете

Бързите антигенни тестове се приравняват към PCR тестовете

Направените до момента антигенни тестове няма да се включат към статистиката със задна дата