Не исках да повярвам, че Министерският съвет разреши строежа на частна детска болница. Бях шокиран. Това каза пред БНТ председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко за казуса с детската болница и частното лечебно заведение "Мама и аз", чието създаване бе разрешено отслужебното правителство и след възникналото напрежение то бе отменено. Нещата за били подготвени, заподозря той. Къде е министърът на здравеопазването, попита Литвиненко.

Хайде нещо този министър и този Министерски съвет да направи нещо за детското здравеопазване, настоя той и каза, че в болница "Иван Митев" рентгенът е много стар и липсват части, а лечебното заведение от години настоява за нов.

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

Партията мълчи по повод изграждането на частната детска болница в София

Има начин Националната детска болница по-бързо да бъде построена, по мнението му. Няма саботаж на строежа на детската болница, по мнението му, но на практика процесът е твърде бавен. Има идеи за решение на проблема с недостига на медицински сестри като това да учат 3 години, а не 4, стана ясно от думите му. С това трябва да се занимава Министерството на здравеопазването, според проф. Литвиненко. И частна детска болница няма от къде да намери кадри, смята той.

Търговска лига сменя името, но иска да строи болницата, макар и без детските легла

Търговска лига сменя името, но иска да строи болницата, макар и без детските легла

Той твърди, че целта не е била създаването на национална частна детска болница