20 работници от две предприятия в Стара Загора са заразени коронавирус, съобщава БГНЕС.

По данни на Областния противоепидемичен щаб част от хората са от Нова Загора.

В област Стара Загора потвърдените случаи на COVID-19 са 11, като четирима от заразените са в болница, трима са на домашно лечение с лека симптоматика, а други четирима са без симптоми, но с положителни PCR тестове.

Директорът на РЗИ - Стара Загора д-р Станимир Станков е категоричен, че не се налага двете предприятия да бъдат затворени. Той увери, че взетите мерки за почистване отговарят на дезинфектирането на операционни зали.

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Поставят под 14-дневна карантина село в Шуменско

Заради рязък скок на заразените с коронавирус

Смята се, че заразата в двете фирми е тръгнала от мъж и жена, които работели в предприятията. 55-годишната жена имала лека симптоматика цяла седмица. В 18-годишния си стаж тя никога не била ползвала болничен. Жената смятала, че страда от летен вирус и ще се излекува. В неделя обаче се почувствала зле и била приета в Инфекциозната клиника на УМБАЛ -Стара Загора. Състоянието й е тежко и вече е интубирана. Съпругът й работел като огняр в другата фирма, превърнала се в локално огнище.

Официалните власти отказват да съобщят имената на фирмите с мотива, че не е нужно да се всява допълнителна паника.

Припомняме, днес стана ясно, че извънредната епидемична обстановка в страната се удължава с 15 дни заради повишения брой на заразени с коронавирус.

Удължават с 15 дни извънредната епидемична обстановка

Удължават с 15 дни извънредната епидемична обстановка

Борисов формулира три "Д" - дистанция, дисциплина, дезинфекция