Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан от интензивното отделение на УМБАЛ "Света Марина" във Варна, където беше настанен с коронавирус и двустранна пневмония. Това съобщи самият той в профила си във "фейсбук".

"Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса. Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите", написа министърът.

Той подчерта, че условията, при които работят лекарите наистина са тежки. По думите му пвреме на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно.

Министър Красен Кралев е с коронавирус

Министър Красен Кралев е с коронавирус

Той е под карантина

Кралев отбелязва, че има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса.

Спортният министър се обърна към хората с призив да не подценяват жестокостта на коронавируса и да не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден.

"Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество", допълни той и призова: "Пазете лекарите - ще ни трябват".

Припомняме, че на 23 август стана ясно, че Кралев е диагностициран с COVID-19.