Лекари напускат масово многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат. Причината е, че не са съгласни с назначението нов временен управител на лечебното заведение, съобщава националната телевизия. 

На последното си заседание местният общински съвет реши да освободи дългогодишния ръководител на болницата д-р Павлина Мичева.

"Новият управител не е докарал нови специалисти. И днес, и утре, докато все още има пациенти в отделението ще отида на работа. Не мога да ги оставя така на произвола на съдбата", казва д-р Даниел Маринов.

"Ние, средният персонал, не можем да работим без лекарите. Щом няма лекари, няма и болница", допълни Себахат Якубова, лаборантка.

Лекарите са против назначаването на д-р Леман Балканджиева за нов временен управител на болницата.

"Нямаме нищо против д-р Балканджиева, но просто в момента като ценз не е за това нещо", посочва д-р Павлин Дечев, анестезиолог.

Гладна стачка на спешните медици във Видин заради парите за COVID-19

Гладна стачка на спешните медици във Видин заради парите за COVID-19

Според тях средствата се разпределят неправомерно

На заседанието на общинския съвет в Кубрат обаче д-р Балканджиева увери, че разполага с необходимия опит и капацитет да управлява лечебното заведение.

"Отсъствала съм 6 години от страната. Искам да ви уверя, че не съм си загубила лекарските права. Включително членувам в Лекарски съюз в Англия и си плащам членския внос", обясни д-р Леман Балканджиева.

Конкурсът за нов управител на болницата трябва да се проведе до 6 месеца. Дотогава обаче не е ясно дали ще има кой да лекува болните в Кубрат.

Липса на лекари спря приема в детското отделение в болницата в Свищов

Липса на лекари спря приема в детското отделение в болницата в Свищов

Водят се преговори с педиатри