"Дисциплината спасява животи" - с този призив лекарите от ВМА се обърнаха вчера вечерта към обществото.

За поредна вечер те излязоха пред спешния център на болницата със запалени светлини.

Целта бе да напомнят на хората да пазят себе си, близките както и лекарите в тази изключително тежка и напрегната ситуация.

Преди това отправиха и поздрав за Деня на будителите.

"Зад всяка светлина стоят не само лекари, сестри и санитари, но и семействата им, близките им, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.

Тези хора носят искрици от духа на предците ни и се опитват да ги разпалят и сред днешното общество. Това са хора, отдадени на своята професия, хора с достойнство и отговорност.

От какво трябва да се събудим днес? От негативизма, от безгрижието, безразличието и безверието...", написаха те.

Това бе поредна подобна проява на медици у нас.

Преди дни, от най-натовареното в България спешно отделение - това на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД, се събраха, за да проведат спонтанна акция, призоваваща за солидарност между медиците и обществото в битката с COVID-19.

Те включиха светлините на мобилните си телефони, с което символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия.

Медици от "Св. Анна" отново с призив към солидарност срещу COVID-19

Медици от "Св. Анна" отново с призив към солидарност срещу COVID-19

За поредна вечер

Участниците в акцията апелираха към обществото да се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, както и за стриктно носене на маски.

Лекарите и медицинските сестри от първа линия в битката с Ковид19 бяха категорични, че когато обществото помага на българското здравеопазване, помага и на себе си.