Лекари са срещу липсата на адекватна реакция от Министерството на здравеопазването по казуса с "Майчин дом". Това обясни на брифинг доктор Елена Георгиева, която е прекарала целия си стаж в болницата.

Това не е междуличностен конфликт, подчерта тя. Касае се за много сериозни нарушения, обясни д-р Георгиева. Сигналите срещу ръководството на болницата не са анонимни, а зад тях стоят имената на конкретни лекари, според нея. Още през май те се опитали да сигнализират медии, общество и законодателна власт. Подадените от тях доклади не получили гласност. Новият здравен министър Христо Хинков не се е срещал с недоволните.

Печалбата на изпълнителния директор е в пъти повече от печалбата на болницата, според Елена Георгиева. Според нея има риск за пациентите на лечебното заведение.

Борислава Вандова, пациент на "Майчин дом", твърди, че директорът откраднал личните й данни и й препоръчал процедура с друг екип, различен от този, който тя си е избрала.

Синдикат "Защита" даде болница Майчин дом на прокуратурата

Синдикат "Защита" даде болница Майчин дом на прокуратурата

Организацията твърди, че здравното заведение източва НЗОК

До роботизирана хирургия са допускани определени лица без квалификация, според доктор Елена Георгиева. ДМС-та се давали на определи хора от екипа, които са работили с робота.

Доктор Алан Начев също критикува настоящото ръководство на болницата. По думите му са съкратени отделения. Болницата намаляла със 111 души.

Половината етажи в "Майчин дом" изглеждат като след катастрофа, според него. Най-опитните хирурзи са лишени от роботизираната хирургия.

По думите му над 6 милиона лева са дълговете на "Майчин дом", а печалбата е едва 109 000 лева.

"Майчин дом" започва вътрешна проверка по сигнал за теч на лични данни

"Майчин дом" започва вътрешна проверка по сигнал за теч на лични данни

Сигналът е подаден от пациентка, лекувана в болничното заведение в последния месец

Коментарите за чудесното финансово състояние на болницата са смехотворни, според доктор Начев. Не оставяйте една светиня да бъде превърната в пустиня, призова той. Според него новото ръководство не трябва да е от лекари, а от финансисти.

Директорът на болницата проф.Иван Костов през робота на болницата рекламирал частната си практика. Бързо се потулвали нарушенията, а Костов бил харесван от зависимия си персонал. Лекарите са подали сигналите си до всички съответни институции.

Доктор Марияна Пъневска атакува научната кариера на проф. Иван Костов. От това боли, сподели тя. По думите й той бил "наше момче" в болницата и "има нещо странно".

Медици от "Майчин дом" излязоха на протест пред Народното събрание

Медици от "Майчин дом" излязоха на протест пред Народното събрание

Те настояват директора на лечебното заведение проф. Иван Костов да бъде отстранен