МВР, съвместно с ГДБОП разбиха организирана престъпна група от лекари, издавали фалшиви ТЕЛК-ови решения, с които ощетили държавния бюджет с милиони левове. На съвместната пресконференция, направена пред силовото ведомство нито главният секретар на МВР Петър Тодоров, нито шефът на ГДБОП Калин Стоянов оповестиха колко са задържаните, с колко пари са ощетили бюджета и кои са самите лечебни заведения.

Трима лекари задържани заради схема с фалшиви ТЕЛК решения

Трима лекари задържани заради схема с фалшиви ТЕЛК решения

Арестите са извършени при акция на ГДБОП в три столични болници

Общо три са засегнатите болници, а организираната престъпна група действала на територията на София. Ако бъде възложено от спецпрокуратурата и следствието да се търси дали е имало "чадър" от някоя болница, следствените органи ще разследват, стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Калин Стоянов.

Той благодари на всички служители в разкриването на случая, за положения денонощен труд в рамките на повече от години. Въпросните случаи са много и няма как да изнесем повече информация към настоящия етап, подчерта Стоянов. Към момента предстои анализ на всички събрани доказателства от вчерашния ден.

Главсекът на МВР Петър Тодоров обясни, че контролните органи работили година, за да установят престъпната група. В хода на операцията са събрани доказателства, задържани са лекарите, които са участвали в ТЕЛК комисиите и случаят е предаден под надзора на прокуратурата. От МВР и ГДБОП отказаха да дадат повече информация по случая с аргумент, че все още текат процесуално-следствени действия.