Лекарите, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, не получават парите си за тази дейност, а натискът върху болниците се усилва с всеки изминал ден. Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров. Той бе категоричен, че колегите му няма да търпят повече и ще откажат да работят, ако не си получат парите.

По думите му управителите на лечебните заведения трябва да намерят начин да решат проблема. "Ако не, медиците ще излязат да протестират", уточни Маджаров.

Спешните медици в Благоевград не получили пари за работа на първа линия

Спешните медици в Благоевград не получили пари за работа на първа линия

Лекарите не са доволни от новия метод на изчисление на пари

Според него не е вярно, че здравната система е получила огромен поток от пари през изминалата година. "От началото на годината в лечебните заведения ще бъдат получени 166 млн. лв. по-малко от предвиденото в бюджета от НС. Това е резултат от различните хватки и методи, които прилага НЗОК", каза още председателят на БЛС.

Припомняме, на 10 август здравните работници от цялата страна се вдигнаха на протест с искания да се върнат 1000 лв. за работещите на първа линия в условията на коронавирус. Тогава от министерството обясниха, че проблемът с допълнителните средства, които се дават на медиците за работа на първа линия, е комуникационен, методиката не ги ощетява, а на места парите са били задържани от счетоводството.