пазете близките си, бъдете здрави! Бъдете отговорни към останалите"!

Пред Спешното отделение на УМБАЛ "Александровска" лекари и медицински сестри от болницата ще направят светлинна вълна, съобщиха от болницата.

Големите столични болници имат общ призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки. Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на ковид епидемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

Зад всяка светлина стоят не само лекари, сестри и санитари, но и семействата им, близките им. Зад тях са и хилядите пациенти, преминали през отделенията на болницата за тази почти година.

От март до октомври 2020г. през КОВИД отделението на "Александровска", през PCR лабораторията и през кабинетите за консултация са преминали над 20 000 души, заразени или със съмнения за инфекция с Covid-19.

В същия час - от 20 ч. светлинна вълна ще има и пред Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. Там лекари и професионалисти медицински грижи, в акция за солидарност между медиците и обществото.

Участниците в акцията апелират към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н. Само с общи усилия ще победим заразата, се казва в техния призив.

Също в 20:00 часа медици от "Пирогов" ще излязат пред болницата. Те ще светят с телефоните си, за да се призоват обществото да спазва мерките за предпазване от вируса COVID-19.заедно18:49к

Спешните екипи на ВМА също ще се включат тази вечер (20.00 часа) в призива към обществото за спазване на мерките за предпазване от COVID-19.