Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски призова своите колеги лекари да се запознаят с ваксините и да се ваксинират. Мутафчийски се обърна с този призив и към гражданите.

От лекарите се очаква те да бъдат последна инстанция и те да кажат на хората, че ваксините са надеждни и чрез тях може да се преодолее кризата, посочи Мутафчийски.

Той се надява лекарите да бъдат достойни за очакванията на своите пациенти.

Генерал Мутафчийски е удовлетворен от решението за удължаването на мерките до 31 януари. "Ние винаги сме споделяли философията, че трябва да има по-малко заболели и загинали, за да могат да достигнат по-голям брой живи и здрави българи до ваксината.

Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Организират срещи с големите магазини за спазване на мерките

Ваксините са на пазара и се задават към България и за това трябва да се запазим здрави и повече хора да бъдат ваксинирани, за да се спре тази агония, настоя Мутафчийски.

Държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев очаква на 23 декември ЕК да разпространи ваксината и до края на годината да има първи имунизации в страната.

Министерство на здравеопазването няма да се превръща в дистрибутор на ваксини, а ще създаде информационна среда за тях и процеса на ваксинация на населението, увери и здравният министър Костадин Ангелов. Той бе категоричен, че подходът към пациентите не е избирателен.

Костадин Ангелов не разбира притеснението, че дискотеките са затворени

Костадин Ангелов не разбира притеснението, че дискотеките са затворени

Не харесва подхода "да се проврем през иглени уши" и покрай мерките