"Много внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и аз ви гарантирам, че ще видите цялата сила на държавата - ще се намесваме много ясно и категорично, включително и със затварянето на вериги, които не спазват противоепидемичните мерки". В това бе категоричен здравният министър проф. Костадин Ангелов

Този начин - да се проврем през иглени уши - не ми харесва като подход на мислене, подчерта здравният министър, който не вижда каква е здравата логика на големите събирания.

Или ни води здравният разум, или ни води нежеланието за спазването на мерките, каза проф. Ангелов.

Мутафчийски призова лекарите да прочетат за ваксините

Мутафчийски призова лекарите да прочетат за ваксините

Той се надява лекарите да бъдат достойни за очакванията на пациентите си

В ситуацията, в която се намираме към момента и наблюдавайки какво се случва, притесненията на хората за затворени ресторанти и заведения не е проблем, според здравния министър. Проблемът, който трябва да ни притеснява и взимаме с изключително голяма трудност е затварянето на детските градини, училищата, спортните зали, обясни здравният министър.

По думите му образованието и спортът дават една здрава и умна нация. В момента българското здравеопазване се явява като контузия на българските спортисти, така че в тази посока ние сме длъжници на образованието и спорта. Трябва да сме наясно, че за да печелят децата олимпиади, те трябва да са здрави и именно това ни води във взимането на решения, категоричен бе проф. Ангелов.

Удължават мерките до 31 януари 2021 г.

Удължават мерките до 31 януари 2021 г.

Следващото преразглеждане на мерките Ангелов предлага да бъде на 21 януари 2021 г.