Над 1500 пациенти са преминали през Института за спешна медицинска помощ "Николай Пирогов" през почивните дни за Великден. Това каза по време на пресконференция директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

По думите му, приетите не са повече от миналата година и лечебното заведение запазва своето място. От преминалите 1 500 пациенти за трите денонощия за лечение са останали 178, от които 15 деца.

Деца от Троян дариха хирургични инструменти на "Пирогов"

Деца от Троян дариха хирургични инструменти на "Пирогов"

5000 мартеници изработили съмишлениците

Четирима пациенти са с опасност за живота след катастрофи. С опасност за живота е и 14-годишно дете, настанено в "Пирогов" след височинна травма.

Проф. Балтов коментира, че остава тенденцията от миналата година с неосигурените пациенти. Общо за трите почивни дни настанените за лечение без осигуровки са - 11 от общо 85 преминали за консултация. Проф. Балтов коментира, че за миналата година здравно неосигурените са били 8 700. "Тенденцията тази година остава същата", коментира още той.

След алкохолно прекаляване в "Пирогов" са 20. Радостното по думите на проф. Балтов е, че тази година нямаме деца, приети след алкохолно натравяне.