Рязко намаляха сигналите и случаите на липса и недостиг на лекарства през последните седмици. За два месеца напред инсулин за българските пациенти има. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов пред bTV за недостига на лекарства и електронните рецепти.

Той обясни, че са предложени различни варианти за успокояване на страстите около електронните рецепти - не може да се каже, че електронните рецепти са неуспешни.

След електронната рецепта рязко намаляха сигналите за липси на лекарства, отчете Илко Гетов. Теренното тестване на електронната рецепта ще продължи, докато не се намери точният баланс.

Електронната рецепта показа и как вървят лекарствата за лечение на диабет. 100% удовлетворение на всички интереси не може да бъде постигнато, каза Илко Гетов.

Вчера от Българския лекарски съюз отрекоха от страна на Министерството на здравеопазването да са постъпвали предложения за гратисен период, през който да важат и електронните, но и хартиени рецепти. Единствено предложение, което лекарите, които се противопоставят на е-рецептите, са чули, е да издават с всяка електронна рецепта и хартиена, където да има пояснения за фармацевта. Белите хартиени рецепти не могат да бъдат издавани самостоятелно. Това не удовлетворява лекарската организация. Пред БГонер зам.-министър Илко Гетов намекна, че е имало и друго предложение, но не каза какво е.

Асоциация пита защо се забранява износът на инсулин без анализ и дефицит

Асоциация пита защо се забранява износът на инсулин без анализ и дефицит

Решението било непрозрачно