"Не знам дали съм следващият министър. С мен не е воден разговор." Това коментира заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков преди участието си във форум на тема: "Фалшивите новини в здравеопазването и медицината", организиран от Асоциацията на европейските журналисти.

Д-р Ненков коментира още, че екипът на проф. Петров е започнал да позатваря кранчетата тук-таме. "Затварянето на тези кранчета не бива да изглежда така сякаш екипът на министерството е повело война срещу болници или срещу когото и да е. Всъщност стремежът на този екип е да спести нашите общи пари.

Ненков е получил неофициално предложение да оглави МЗ

Ненков е получил неофициално предложение да оглави МЗ

Изправен е пред дилема дали да приеме министерския пост...

Заместник-министър Ненков бе категоричен, че няма да остане на поста заместник-министър. На въпрос дали ще бъде част от следващия екип, Ненков коментира: "Зависи в какъв вид. Няма да остана като заместник-министър при всяко положение, който и да бъде избран за министър. Аз съм част от екипа на проф. Петров".

Той бе категоричен, че няма разговор с него за поста на министър на здравеопазването.

По думите му на следващия екип на министерство на здравеопазването ще бъде оставен план какво е направено до тук и каква е била стратегическата идея.

Симеонов вижда активно мероприятие срещу здравния министър

Симеонов вижда активно мероприятие срещу здравния министър

Защо беше нужно един такъв стойностен човек да бъде отстранен, недоумява вицепремиерът

На въпрос дали е било фалшива новина случилото се с проф. Петров, д-р Ненков коментира: "Това, което се случи с проф. Петров беше изкривена новина. Акцентът бе поставен на друго място, внушението бе нечистоплътно за мен и то постигна ефект, от който аз не съм доволен. Не само аз - не е добре, че проф. Петров подаде оставка."

Д-р Ненков обясни, че е разговарял с министър Петров, изложил е аргументи защо не трябва да подава оставка, но проф. Петров, се е почувствал засегнат. "Той е достоен човек".