На пазара вече е новият продукт за диабетици ДиабеФор Глюко от серията Botanic.

ДиабеФор Глюко допринася за поддържането на нормална концентрация на кръвна захар и за нормалния метаболизъм. Съдържа патентован екстракт Silbinol от билката Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди. Подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства нормалното тегло и чувствителността на клетките към инсулина.

Подпомага липидната обмяна и нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства поддържането на нормално тегло и чувствителността на клетките към инсулина.

Билката Птерокарпус Mарсупиум (Pterocarpus marsupium) е дърво, чиято кора и сърцевина имат дълга история в традиционната медицина. Използват се предимно за третиране на диабет и за поддържане на нормално тегло. Притежават и противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Едно от активните вещества в билката е Птеростилбен. Той действа като агонист на (активира) PPAR рецепторите.

Хромът е незаменим за организма минерал. В човешкото тяло и в храната той се намира в неговата биологично активна форма - тривалентен. Подпомага поддържането на нормалната концентрация на глюкоза в кръвта. Има данни, че дефицитът на хром намалява способността на организма да използва глюкозата. Рандомизирани контролирани клинични проучвания подкрепят тази хипотеза.

*Платена публикация