Няма данни за регистрирани нови случаи, свързани с взрива от хранителна интоксикация от общините Николаево и Мъглиж. Хоспитализираните четирима пациенти са изписани на 1 април.

От проведените микробиологични изследвания в РЗИ - Стара Загора на носогърлен секрет на служителите, раздаващи храна в община Николаево, са констатирани два положителни случая на стафилококи.

РЗИ - Стара Загора препоръчва на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Стара Загора, да отстрани служителите от работа и да проведе лечение.

Възстановяването на работа, да е след доказване на отрицателен резултат.

РЗИ - Стара Загора, съгласно чл.8, ал. 1 и ал. 2 от Наредба 9 за реда за съобщаване, проучване и регистриране на взрив от хранително заболяване и реда за взимане на проби при провеждане на епидемиологичното проучване, е уведомила РЗИ - Сливен и ОДБХ - Сливен за предприемане на мерки по компетентност.

Над 25 натровени от програмата "Топъл обяд" в Старозагорско

Над 25 натровени от програмата "Топъл обяд" в Старозагорско

Натровените не съхранявали храната в хладилник

Припомняме, че над 25 души, включени в програмата "Топъл обяд", бяха с признаци за хранително натравяне. Хората със стомашно-чревни оплаквания са от град Николаево, селата Едрево и Нова махала, община Николаево и от село Зимница, община Мъглиж.

Първите сигнали постъпиха на 29 март около 19 часа в РЗИ - Стара Загора.

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира от репортажи и публикации в медиите и разпореди да се изяснят обстоятелствата по приготвянето на храна, която е предоставена на населението.