Общински съветник от БСП изрази съмнения в положителния си тест за COVID-19, съобщи bTV.

Припомняме, че преди седмица имаше масово тестване на членове на БСП, като четирима души дадоха положителене резултат.

От седмица общинският съветник Николай Николов е под карантина в дома си. Междувременно повторно изследване, което си е направил по своя инициатива, е с отрицателни за коронавирус показания.

Той поясни, че се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Общинският съветник изказа съмнения относно отчитането на положителните проби. Той обясни, че РЗИ са му направили PCR тест на 22 юни, а ден по-късно здравен инспектор се е свързал с него, който му е съобщил резултата.

Тестват ръководството на БСП за COVID-19

Тестват ръководството на БСП за COVID-19

Нинова ще се провери последна, помага на Янаки Стоилов

"Инспекторът ми каза, че до два дни ще дойде екип да ми направи втори тест, за да се потвърди първия тест. На 12-ия ден, който се пада днес, трябва да ви направят трети тест. Ако е отрицателен се маха карантината. Аз, обаче, получих само едно телефонно обаждане, нямам документ от РЗИ за положителната проба", обяснява общинският съветник

Социалистът отбелязва, че след като от РЗИ не му направили втори тест, той сам решил да се тества в частна лаборатория. Това се случва четири дни след първоначалния тест.

Николов допълни, че на колегата му от БСП Николай Цонков е взета втора проба, която е потвърдила първоначалния положителен резултат. "Може би, трябва да си депутат, за да ти направят втори тест", коментира общинският съветник.

"Първата проба ми беше взета само от гърлото, а втората - и от гърлото, и от носа. За мен е по-логично втората да даде по-правилния резултат. 120 лв. ми струваше теста, 30 лв., за да дойдат лаборанти в дома ми и 5 лв. административна такса. Понеже много хора ми се оплакват, че са в същата ситуация, представете си едно семейство - това са 640 лв., ако имат съмнения", уточни представителят на левицата.

Николов допълни, че прави разлика между заразен и болен. По думите му тезите били различно. Той заявява, че приема заболяването сериозно, тъй като е имал асматични пристъпи в гимназията.

Случай на коронавирус в БСП: Янаки Стоилов е с положителна проба

Случай на коронавирус в БСП: Янаки Стоилов е с положителна проба

Утре на всички членове на левицата ще бъде направен тест