Огнище на коронавирус е регистрирано в дом за настаняване на деца във Видин, съобщи Нова телевизия. От изследвани общо 26 души, 12 са заразени с коронавирус. Това са осем потребители на услугата и четирима от персонала в Дома. Сред заразените е дете на 13 години

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

Общият брой на заразените в

Децата и младежите, заразени с коронавирус, са изолирани, уверяват от дома. Положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина.

Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите и продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище. 

От информацията на Националния оперативен щаб към 17 часа на 30 април бяха цитирани 13 нови случаи на установени с Covid-19 във Видин.

1506 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

1506 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

40 са пациентите с COVID-19, настанени в интензивните клиники

Припомняме, преструктурираха болницата във Видин, където бяха установени много случаи на заразени медици.

Болниците в Пазарджик заявиха, че могат да командироват лекари в болницата "Света Петка" във Видин, където имат остра нужда от медицински специалисти.

Случаи на заразени с коронавирус имаше и в дома за възрастни хора във Видин. Вчера - 29 април, един от настанените в дома почина, а седем души транспортирани до болницата във Видин и вкарани през изолиран вход в ранния следобед. Настанени са в инфекциозно отделение, разкрито по спешност в условия на извънредна ситуация на мястото на бившата кардиология.