Починал е един от обитателите на дома за стари хора във видинското село Гара Орешец, съобщи bTV.

Възрастният мъж е от първите четирима заразени, хоспитализирани в болницата във Видин преди около седмица. Информацията е на кмета на Община Димово - Светослав Славчев, на чиято територия е социалното заведение.

Заразените с коронавирус пациенти от дома за възрастни в Гара Орешец вече са настанени във врачанската многопрофилна болница. Седем души от дома бяха транспортирани до болницата с две линейки и вкарани през изолиран вход в ранния следобед. Настанени са в инфекциозно отделение, разкрито по спешност в условия на извънредна ситуация на мястото на бившата кардиология.

Изведоха заразените с коронавирус от дома за възрастни хора във Видинско

Изведоха заразените с коронавирус от дома за възрастни хора във Видинско

Те ще бъдат настанени в болницата във Видин

Пациентите са добре. За тях в продължение на 14 дни ще се грижат двама кардиолози, акушерка и санитари, командировани от други отделения. Снабдени са необходимата екипировка, каза управителят на врачанската болница. Достъпът до отделението е отцепен.

Д-р Петър Керемедчиев, управител на МБАЛ "Хр. Ботев" - Враца пояснява, че те са на собствен ход и не са в тежко състояние. 

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

Общият брой на заразените в

Припомняме, че на 23 април стана ясно, че домът за възрастни хора в село Гара Орешец е поставен под карантина заради 4-ма заразени с коронавирус. 

Малко по-късно беше съобщено, че има 11 новозаразени в дома. Според РЗИ до вчера не се налагаше хоспитализация на заразените. 

Днес 8 от тях бяха откарани в болницата във Враца.