Надявам се, че със случилото се във Фонда за лечение на деца в чужбина няма да бъде спряна работата на фонда.

Това каза пред журналисти Красимира Величкова, която е част от Обществения съвет във фонда, където днес при акция на ГДБОП бе задържан директорът Павел Александров и още 7 служители.

На днешното си заседание фондът е трябвало да разгледа и спешен случай на дете, освен предвидените 43 случая на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина.

Относно лечението на четиримесечното бебе Делян, за което в момента се води и кампания, Величкова заяви, че фондът е получил две оферти – едната е от болницата в Тюбинген, а другата от болницата „Аджъбадем” в Турция.
В „Аджъбадем” са готови да приемат детето веднага, а от Тюбинген се налага да се събере мултидисциплинарен екип. Именно затова офертата с цена е налична, но няма дата и това води до забавянето на тръгването на Делян”, обясни Величкова.

Величкова заяви още, че нежеланието на майката да изпрати детето си в Турция също води до забавяне.

„Аз също имам дете и знам, че това, което тя преживява е много тежко, но не съм сигурна кое от двете решения е по-доброто за самия Делян. Това бе едно от двете решения, което трябваше да вземем днес и да разберем какво са свършили от фонда”.

На въпрос дали е застрашен животът на децата, Величкова каза: „Надявам се, че няма да бъде допуснато и че има други хора, които могат да поемат работата”.