Оперираха единия от 2-годишните близнаци, паднали в понеделник в шахта в Градската градина в Шумен, съобщи Дарик. Двугодишното дете бе прието в болница със счупена ръка, а братчето му - с комоцио.

Близнаци пропаднаха в шахта в Градската градина на Шумен

Близнаци пропаднаха в шахта в Градската градина на Шумен

Двугодишните близнаци са настанени в болница за лечение

На ръката е направена метална имобилизация, което ще помогне за по-бързото й възстановяване, каза управителят на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов. Той допълни, че състоянието и двете деца е добро.

Малчуганите паднаха през отвор на шахта в Градската градина в Шумен вчера по обяд. Инцидентът стана около заведение в парка, където децата Радослав и Николай били с майка си. Момчетата си играели, когато стъпили върху ламаринен капак на шахта. Той поддал и децата паднали в кухината, дълбока около метър и половина.

Припомняме, нито една от местните институции не пое отговорност за собствеността на изоставената шахта - нито ВиК, нито Топлофикация, нито общината.

След инцидента работници завариха капака на шахтата, а в момента той е затиснат и с гранитно парче.

След случая от Община Шумен разпространиха съобщение до медиите, че нямат собствени шахти и не стопанисва такива съоръжения в парка. От ВиК - Шумен съобщиха, че шахтата не е собственост на дружеството, а е била изградена, за да подава вода към близкия шадраван.