7 заявления за напускане на лекари са подадени досега в "Пирогов", съобщава БНТ. Медицински сестри не са си подали оставките. Напускането на медиците може силно да затрудни работата в детската клиника по ортопедия и травматология, защото повече от половината персонал ще липсва.

Припомняме, че вчера завежданият клиниката д-р Атанас Кацаров напусна болницата заради разногласия с новия шеф Асен Балтов и промяна в плана за ремонт на клиниката. Още шестима лекари обявиха, че ще го последват.

Родители на протест в подкрепа на напусналия пироговец

Родители на протест в подкрепа на напусналия пироговец

Шефът на болницата увери, че детската ортопедия няма да се закрива

Тази сутрин родители и лекари се събраха пред "Пирогов" в подкрепа на напускащите медици. Родителите на лекувани от д-р Атанас Кацаров деца са притеснени от липсата на ясен план и организация в управлението на болницата и при ремонта на отделението.

Д-р Кацаров е категоричен, че няма да оттегли заявлението си за напускане. Той не е съгласен с действията на новото ръководство на "Пирогов". Медикът смята, че единственият начин да запази клиниката, е да се махне. Той смята, че атаките са лично към него, тъй като били от години.

Не закриваме детската ортопедия, уверяват новите шефове на „Пирогов”

Не закриваме детската ортопедия, уверяват новите шефове на „Пирогов”

От болницата опровергаха появили се твърдения

Шефът на "Пирогов" увери, че детската ортопедия няма да се закрива. Преместването на пациентите се налагало само заради ремонта. Днес той се срещна с подалите заявления за напускане медици, за да обсъдят проблема и създалото се напрежение.

От своя страна пък служебният здравен министър Илко Семерджиев коментира, че не вижда начин за решаване на проблема. Той е помолил ремонтите да се извършат колкото се може по-бързо. Той обаче е не по-малък от половин година.