Още три болници поискаха доброволци, съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Това стана четири дни след началото Кампанията на БЛС за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина. Целта е те да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната.

Към момента общо 9 болници са попълнили генерирания формуляр с искане за доброволци. Обявите на лечебните заведения вече са активни в сайта за работа jobs.bg и по тях може да бъде кандидатствано.

 БЛС набира доброволци за нуждаещите се болници у нас

БЛС набира доброволци за нуждаещите се болници у нас

На сайта на организацията ще бъде публикуван линк към онлайн формуляра за актуалните обяви

Трите болници, които искат доброволци са МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" ЕООД, МБАЛББ "Света София" ЕАД и УМБАЛ "Александровска".

Всички актуални обяви, публикувани в jobs.bg за доброволци, студенти по медицина, ще бъдат и на сайта на БЛС. A бърз достъп до всички тях е осигурен чрез банера "Доброволци - COVID -19".

В обявата ясно е записано, че не се предвижда заплащане за извършения доброволчески труд.

Припомняме, че кандидатурите по отделните обяви ще се получават директно на предоставения от болницата електронен адрес. Всяко лечебно заведение от своя страна само ще осъществява подбора и връзката с одобрените на кандидати.

МБАЛББ "Света София" ЕАД, гр. София търси 4 стажант - лекари; 4 медицински сестри, за да се грижат за пациентите на територията на цялата болница; 5 санитари, за да извършват дезинфекция и хигиенизация на територията на цялата болница.

Припомняме, наскоро експертът по медицинско право д-р Мария Петрова заяви, че доброволците нямат място в КОВИД-отделенията, защото това е рисково за живота и на пациентите, и на доброволците.