Жители на столичния кв. "Факултета" обвиниха лекар от Спешна помощ - София, че е отишъл пиян при пациент, съобщава Нова телевизия.

Жена извикала линейка заради съпруга си, който бил с диабет и му прилошало. Когато видяла, че д-р Марио Павлов едва стои на краката си, жената извикала друг екип.

Обяснението на Спешна помощ е, че д-р Павлов не е бил пиян, а е получил пристъп. Той страдал от епилепсия и полиневропатия и приемал силни успокоителни.

Медикът работи от около 10 години в системата. Колегите му не били наясно, че състоянието му така се е влошило. Определят го като добър кардиолог. Досега не е имало жалби срещу него. Тази сутрин лекарят е напуснал работа.

Зам.- директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Светла Богданова обясни, че от половин година насам колегата й двукратно е лежал в болнично заведение. Той не се чувствал добре, имал неврологични проблеми със загуба на съзнание. Д-р Павлов се лекува и взима противоепилептични медикаменти. Те влияели много на поведението и на походката му. Богданова е категорична, че на колегата й му е прилошало.