Бившият здравен министър и настоящ лидер на партия КОД (Консервативно обединение на десницата) очаква програмен фалит на големи болници.

Пред bTV Москов разкритикува висшия административен служител в лицето на д-р Ангел Кунчев, който казал нещо абсолютно престъпно спрямо болничната система - че пет или шест болници в София ще лекуват пациенти с COVID-19, защото той така е решил.

Това значи програмиран фалит на тези болници. Ще ги унищожим. Не сме чули реакция от Кирил Ананиев. Ако здравният министър не разбере на какви кънки го качва администрацията му, това е негов проблем, предупреди Москов.

Бившият здравният министър похвали въвеждането на мерките, които са били взети за ограничаване на епидемията, защото по думите му не е било нужно здравната система у нас да се сблъсква с онова, с което са се сблъскали всички медици в чужбина.

"От тук нататък следват негативите. Това, което не се направи, беше да се дадат ясни перспективи и параметри - какво целим, какви са критериите нещо да влезе в сила или да отпадне. Продължаваме да не знаем какви цели следваме. Мерки падат, мерки стават. Това продължава да не се прави. Начинът, по който падат мерките ще доведе до пълна невъзможност нови мерки да бъдат приети от обществото. Това е лошият начин, по който държавата менажира излизането", отчете Москов.

Той посочи, че криза се управлява до известно време през страх. От там нататък трябва през решения, създаване на хоризонт и перспектива.