Болница "Пирогов" работи и ще продължи да работи. Това обяви на брифинг д-р Антония Григорова, началник на пиар отдела към лечебното заведение.

Припомняме, по-рано от "Пирогов" съобщиха, че са с надлимитна дейност в размер на половин милион лева за май. Григорова увери, че "всички пациенти, които потърсят помощ, ще бъдат обслужени и съмнение в това не трябва да има".

 

Очакваше се на брифинга да присъства зам.-директорът по лечебната дейност проф. д-р Николай Габровски. Той обаче бе ангажиран с операция. Затова изявление направи шефката на пиар отдела.

По думите ѝ, представената днес информация е сигнал, че методът на изчисление на лимитите на НЗОК изисква преосмисляне и корекция. "Надяваме се НЗОК да вземе своевременни мерки за това", каза Григорова.

НЗОК прехвърли разчета на парите за „Пирогов“ към РЗОК

НЗОК прехвърли разчета на парите за „Пирогов“ към РЗОК

Надлимитната дейност за 2016 г. се обсъжда след анализ на изпълнението на Бюджета на НЗОК за 2017 г.

Григорова не отговори дали има забавяне на заплати и съкращения, по повод появила се такава информация. "Не съм упълномощена да отговарям на такива въпроси", изтъкна тя.

Шефката на пиар отдела на "Пирогов" уточни, че изпълнителният директор е в командировка, но в понеделник ще бъде отново на работа. Григорова увери, че той ще бъде запознат с тези въпроси.