В никакъв случай не сме искали да засегнем колегите от другите болници, но се оказа, че имаме нужда от такова отделение и такъв спешен педиатричен кабинет, където минават от 80 до 100 деца на денонощие.

Това заяви директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов",проф. Асен Балтов който прие дарение на иновативен апарат за дигностициране на астма в детска възраст.

Апаратът може да определи засягането дихателната функция на децата от 3 до 6 години при редица хронични заболявания. С апарата съвсем елегантно и неинвазивно може да бъде определена дихателната функция на децата, за да могат да бъдат взети мерки за недопускане на заболяване.

Откриха обновената Клиника по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов"
Обновена

Откриха обновената Клиника по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов"

Предвижда се ремонт и на спешното отделение в болницата

Новият апарат ще подпомогне желанието на лекарите в "Пирогов" децата да усещат по-малко, че се намират в болница, както и самите пациенти и техните родители да се чувстват по-добре и в подобрени условия.

По думите му "Пирогов" е болницата, където се търси помощ не само от хирургичните отделения, но и за педиатричните. "Колкото по-малко можем да стресираме децата, толкова по-добре, за да можем да бъдем по-близко до една домашна грижа и атмосфера, настоя шефът на "Пирогов".

Според него болницата лека полека "влиза в релси" с новото педиатрично отделение. "В началото беше доста трудно, но вече нещата са ясни, имаме си необходимост и всички виждат какъв ще бъде ефектът от това, че имаме педиатричното отделение", каза още проф. Балтов.

* Дарението се осъществява от магазини "Хиполенд"