Пратка с близо 274 хиляди дози от ваксината на Pfizer срещу коронавирус посрещаме сутринта у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването и БНР.

Продължава работата на зелените коридори за ваксиниране.

Днес от 9 до 17 ч. ще работят "Пирогов" и "Александровска", а от 9 до 13 ч. желаещите да се имунизират могат да го направят във Военномедицинската академия.

Убеден съм, че до май месец ще има над 3 милиона ваксинирани у нас. Това заяви през април премиерът Бойко Борисов. По негови думи се очаква дотогава да имаме колективен имунитет.

Министър-председателят съобщи, че благодарение на ЕС и твърдата реакция на страната ни до средата на юни ще получим 2 700 000 ваксини от Pfizer.

Получаваме още 750 000 ваксини на "Пфайзер" до май

Получаваме още 750 000 ваксини на "Пфайзер" до май

Борисов отчита безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията

Борисов посочи и че от ваксините на "Джонсън и Джонсън" имаме договорени 2 млн. дози, които пристигат другата седмица. Той обаче напомни, че и за тях започвали да се говорят неприятни работи.

С една дума търговската война се води със страшна сила, а и цените се вдигат със старшна сила, обобщи ситуацията той и даде пример с ваксините на "Пфайзер", които от първоначална цена 12 евро са поскъпнали на 15,5 евро. Сега договорите с ЕС се подписват за 900 млн. ваксини, но вече на цена 19,5 евро - т.е. близо 18 млрд. евро минимум ще струва мащабната поръчка.

Получаваме над 3 млн. РНК ваксини в следващите три месеца

Получаваме над 3 млн. РНК ваксини в следващите три месеца

Така ще се достигне до 50% ниво на ваксиниране на населението