Пострадалите от тежкатакатастрофа край село Микре, които бяха настанени за лечение във Военномедицинска академия, са без опасност за живота.

Припомняме, че на 17 ноември, петък, 9 души загинаха, а 20 бяха ранени при тежката катастрофа по пътя София - Варна, в района на село Микре, област Ловеч. Тогава се удариха автобус и тежкотоварен камион. Пътниците в автобус са от Съюза на слепите в България. Те се прибирали от екскурзия към Перник.

11 ранени при катастрофата в Ловешко остават в болница

11 ранени при катастрофата в Ловешко остават в болница

9 души загинаха при сблъсъка на автобус и ТИР на пътя

Кампания на Българския червен кръст, открита в помощ на пострадалите, събра малко над 5000 лева.

Трима от пострадалите тежко в катастрофата край Микре и жена - пострадала в катастрофа на следващия ден в близост до село Сопот, бяха транспортирани във ВМА от болницата в Ловеч.

От вчера най-тежко пострадалата 66-годишна жена вече диша самостоятелно и на практика няма опасност за живота й, информират от болницата.

Транспортират в София четирима от пострадалите при катастрофата край с. Микре

Транспортират в София четирима от пострадалите при катастрофата край с. Микре

Екипите на ВМА са готови за приемането на пострадалите

Тя постъпва във ВМА с много тежки травми - на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.

В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите - 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

Президентът изказа съболезнования към близките на жертвите в катастрофата край с. Микре

Президентът изказа съболезнования към близките на жертвите в катастрофата край с. Микре

Държавният глава цени високо бързите действия на медицинските екипи

40-годишната жена, която пострада в катастрофа на 18 ноември край село Сопот, също вече е без опасност за живота. Когато пристигнала в болницата, жената била с много тежка сърдечна травма, черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма.

Преминала е през редица операции, състоянието й е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.