По първоначални данни четирима от пострадалите при тежката катастрофа край село Микре, област Ловеч, ще бъдат транспортирани във Военномедицинската академия (ВМА) в София.

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна
Обновена

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна

В инцидента са пострадали около 20 души

"Очаква се да бъдат транспортирани четирима души, от които една жена е с тежка лицева травма и с множество счупвания, пострадали при катастрофата край село Микре." Това заяви на брифинг временният директор на ВМА проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Според Мутафчийски екипите на ВМА са готови за приемането на пострадалите. "Разпоредил съм се специално за пострадалата с лицевата травма - лицево-челюстни, УНГ специалисти, освободихме цяла зала от реанимация, това са нормални процедури при масови постъпвания на пострадали", обясни още Мутафчийски.

Шефът на ВМА заяви и че всички линейки, които са били изпратени от заведението, са заредени със всички консумативи, необходими при постъпване на масово пострадали.

"Направихме своята оценка за кръв, имаме достатъчно кръв, в готовност сме да изпратим кръв, можем да дадем и на други болници, ако се наложи", допълни Мутафчийски.

Междувременно стана ясно и че към 20.05 часа движението по път I-4 Ябланица - Севлиево, в района на село Микре, е възстановено.

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

В инцидента загинаха 9 души

Припомняме, 9 души загинаха, а други 18 бяха ранени при тежката катастрофа днес по пътя София - Варна, в района на село Микре, област Ловеч.
Тежкият пътен инцидент възникна между пътнически микробус и товарен автомобил. Те са се ударили челно. Към момента е изяснено, че микробусът е навлязъл в насрещното платно за движение, но причините за това не са ясни.
Пътниците в микробуса са от Съюза на слепите в България. Те се прибирали от екскурзия към Перник.