Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Вътрешна проверка започна в болницата в Пазарджик

Вътрешна проверка започна в болницата в Пазарджик

Заради случая с поставяне на стентове на здрави хора

Здравният министър е поискал от НЕЛК да провери ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик. По негово разпореждане от днес Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започна пълна проверка на болницата.

Решението идва след представянето на медийно разследване, от което стана ясно, че директорът на пазарджишката болница е пенсионер по болест с 82% инвалидност и получава 700 лв. пенсия. Освен него са пенсионери и двама председатели на комисии на ТЕЛК в Пазарджик. Всички решения са на пазарджишкия ТЕЛК, който е на подчинение на директора д-р Васил Вълчев.

Припомняме, в средата на септември отстраненият д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на д-р Петър Лазов - инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение, след като Специализираната прокуратура се самосезира по изнесени в медийни публикации данни за неправомерни действия на лекари от МБАЛ в Пазарджик, и по-конкретно - за поставяне на стентове на здрави хора. 

Проверяват случаи на поставяне на стентове на здрави хора в МБАЛ Пазарджик

Проверяват случаи на поставяне на стентове на здрави хора в МБАЛ Пазарджик

Болницата се проверява изцяло от различни държавни органи