В края на юли преведоха февруарските заплати на медиците в ловешката болница МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов", съобщиха от Здравното министерство. На 21 юли са преведени възнагражденията на болничния персонал, дължими от 1 февруари до 30 април т.г.

Преведени са и 6 хил. лева, дължими за медикаменти и консумативи към МБАЛ - Троян. По-късно през деня се очаква зареждане на болничната аптека на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" с лекарства и консумативи на стойност 15 хил. лева.

От ведомството отчитат, че са разплатени 17 хил. лева за просрочени вземания по трудови договори на служители, напуснали ловешката болница.

Частично са погасени просрочени дългове към кредитори и доставчици на услуги, възлизащи на няколко хиляди лева, с което настоящото ръководство на лечебното заведение показва воля за възстановяване на добрите взаимоотношения с контрагентите.

От четвъртък са вдигнати всички запори по сметките на лечебното заведение. Идната седмица предстои подписването на договора за отпускане на кредит между болницата в Ловеч и УМБАЛ "Св. Иван Рилски", уверяват от МЗ.

Припомняме, през 80-те години на ХХ век болницата е разполагала с 1200 легла. Сега на думи определят Ловешката болница като медицинска структура със стратегическо значение за областта, населена от над 140 000 души.