Заплатите на медиците в болницата в Ловеч ще бъдат изплатени, съобщи лично в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" министърът на здравеопазването проф. Николай Петров.

Спасяването на болницата става възможно след преговори на заместник-министър Мирослав Ненков и заместник-министър Лидия Нейчева да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болницата, обясни министър Петров.

Прокурист влезе в болницата в Ловеч

Прокурист влезе в болницата в Ловеч

Представен бе от зам.-министърът Мирослав Ненков

На болницата в Ловеч ще бъде предоставен заем от софийската болница УМБАЛ "Св. Иван Рилски", съобщи министърът. По заслуги на зам.-министър Нейчева пък е договорено дарение на лекарства. Намерен е и магистър-фармацевт, за да заработи веднага болничната аптека.

Болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" ще може да изтегли банков кредит с договорени преференциални лихви.

"Бъдете отговорни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата подкрепа", призово медицинските работници проф. Петров.

Министърът беше категоричен, че вече ще се следи всяка стотинка и всички договори ще бъдат преразгледани. Ще се разглеждат и разходите на лечебното заведение.Министър Петров заяви, че това е прецедентен случай на губеща офталмология - в Ловеч тя е на загуба с 30 000 лева.

На срещата присъстваха също и областният управител на Ловеч Георги Терзийски и прокуристът на болницата д-р Георги Васев.