При 4.7 млрд. лв., отделени за здравеопазване, премиерът Бойко Борисов смята, че всички лекари и медицински сестри трябва да получават заплатите си навреме. Такъв коментар направи Борисов по време на посещението си в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

С думите си министър-председателят визира казусите в Ловеч и Враца.

Припомняме, след многоседмични протести заради неполучени трудови възнаграждения с месеци наред, едва след като премиерът Борисов разпореди лично на здравния министър Кирил Ананиев бяха преведени суми от Министерство на здравеопазването към болниците. Вчера стана ясно, че на болницата в Ловеч ще бъде отпуснат безлихвен заем от МЗ за изпращане на заплатите на медизинския персонал. Въпреки уверенията на властта, медиците от болницата протестираха за поредна седмица.

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни

В университетската болница в Пловдив премиерът Борисов разгледа обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология.

С инвестициите клиниката по нервни болести получава възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури ще работят по-ефективно. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение.
Министерството на здравеопазването е отпуснало 3 млн. лева за ремонта на лечебното заведение и закупуване на техника в периода 2015-2018 г.

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Когато корабът потъна, господин министър, вие ни кажете какво да направим - да работим или да се давим, коментират медиците

Премиерът Борисов отбеляза като добър пример университетската болница за начина, по който управлява средствата си.