Трябва да минат две седмици от ваксинацията срещу коронавирус, за да прекарате леко болестта, това се дължи на имунологичната памет. Това заяви д-р Лъчезар Марков по време на уебинар "COVID-19: Правилната терапия срещу заболяването. Хранителните добавки не лекуват".

Той обясни още как да проучим как ще изкараме коронавирус - тежко или леко. "Когато имаме положителен PCR тест, трябва да си направим пълна кръвна картина с диференциално броене, която да показва дали ще боледуваме тежко или леко", обясни специалистът. Той даде за пример това, че 80% от пациентите при приемане в болницата в Ухан са били с ниски лимфоцити. Това показва, че вирусът протича тежко.

Относно оздравяването д-р Лъчезар Марков коментира, че то идва след 7-10 дни.

По отношение на това дали помагат хранителните добавки за лечение на коронавирус, докторът коментира мелатонин, например, който е даван на болните в болници.

Д-р Марков анализира лечението с хранителни добавки и че обясни, че лекарствата произлизат от цветя и билки.

Снимка 525922

Източник: news.bg

Три симптома за преболедувалите коронавирус, за които да потърсят лекар

Три симптома за преболедувалите коронавирус, за които да потърсят лекар

Задух, рязко нормализиране на кръвното и причерняване

На уебинара бе представена и схемата от лекарства, с която се лекува вирусът - над 15, в зависимост обаче от тежестта на прекарването му.

Не е нужно да се плаща скъпо за имунитет, каза още д-р Лъчезар Марков.

COVID инфекцията слиза в червата и стои пет седмици там, особено при децата, които не умеят да си мият добре ръцете. По този начин специалистът смята, че много от децата са заразили възрастните.

Той каза, че според проучване в Америка на 26 ноември ще свърши пандемията, доктор Марков обаче смята, че "тогава ще има вълна - но тя ще е по-лека". По негови сметки при 300 000 официално преболедували "много са се скрили", тоест данните се умножават по три - около 1 милион са преболедували, половин милион са ваксинирани и остава още един милион за имунитет.

Минимум 20% от преболедувалите са минали коронавирус преди месеци, без дори да знаят, категоричен е лекарят.

Д-р Марков каза, че сега минава епидемичният взрив, но ще остане опашката, а лекарите в България вече са се научили да лекуват болните.

Снимка 525921

Източник: news.bg

ЕС одобри коктейл от антитела за лечение на коронавирус

ЕС одобри коктейл от антитела за лечение на коронавирус

Препоръката сега може да се използва като ръководство от европейските държави