Все още е критично състоянието на мъжа и 44-годишната жена, простреляни с пушка вчера в сливенското село Трапоклово, съобщи Нова телевизия. Тя и нейният 58-годишен съсед са настанени в сливенската болница, а лекарите продължават да се борят за живота им.

Простреляната е била подала сигнал в полицията, че е заплашвана с убийство, но дни по-късно оттеглила жалбата си. На 6 май 64-годишният стрелец отишъл да я търси с пушка, но близък на жената подал сигнал на спешния телефон 112 и той избягал. Пострадалата многократно е била заплашвана от стрелеца Петър, че ще я убие, разказват близки на жената.

Стрелецът, който се самоуби след нападението, е бивш приятел на жената. Двамата (Радостина и Петър) доскоро живеели на семейни начала, но тя се прибрала в родното си село. Полицията все още изяснява причините, довели трагичната развръзка.

Мъж простреля с пушка жена си и съседа си и се самоуби

Мъж простреля с пушка жена си и съседа си и се самоуби

Двамата простреляни са в критично състояние

Втори ден лекарите от болницата в Сливен се борят за живота на ранените.

"Преди две седмици се разделиха. Тя беше синя по гърба, бил я е със стол", разказва приятелка на пострадалата.

Ден преди да бъде простреляна, жената е написала в профила си в социалната мрежа: "Човек никога не знае на какво са способни хората, особено тези, които си мислим, че познаваме".