Медиците в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора протестират заради забавени заплати, предава кореспондентката на БНР.

За да изразят недоволството си, те решиха да спрат плановите операции. Лекарите искат да се срещнат с ръководството на болницата и са категорични, че докато срещата не се осъществи, ще извършват операции само по спешност.

Синдикалният лидер в университетската болница д-р Атанас Бадов обясни, че персоналът е проявил толерантност достатъчно дълго време. Сега обаче медиците настоявали да си получат забавените заплати. Те искат също да бъдат подобрени условията им на труд.

Протестиращите настояват да се подпише споразумение за работните графици и трудовите възнаграждения. Докато това не се случи, планови операции нямало да се извършват.

От своя страна изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев твърди, че никой официално не е поискал среща с него. Той твърди също, че проблем с изплащането на заплатите няма.

Заради неточност графикът за работа бил върнат на началника на отделението.

По думите на проф. Йовчев операциите днес не били спрени. По график днес имало само двама анестезиолози. Все пак била пусната проверка.