Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца възстанови дейността си.

Това съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

За положителната развръзка активно е съдействал началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов. Вече е изготвен и график за работата на реанимацията в областната болница.

Възстановена е и оперативната дейност на Отделението по акушерство и гинекология, както и на хирургичните отделения в болницата.

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Медици - заради недостиг на лекари, ръководство - в отделението има инфекция

Все още се работи за подновяване функционирането на Спешното приемно отделение на МБАЛ "Христо Ботев".

От Министерството на здравеопазването уверяват, че правят всичко възможно за възстановяването на нормалния ритъм на работа на МБАЛ "Христо Ботев".

Лекари протестират заради дълговете на Врачанската болница

Лекари протестират заради дълговете на Врачанската болница

Болницата е на ръба на оцеляването

Припомняме, след няколко седмични протести на лекарите от болницата във Враца, които бяха подкрепени и от гражданите, вчера премиерът Борисов разпореди на министър Кирил Ананиев да се изплатят заплатите на медицинския персонал.

Те не бяха получавали заплати няколко месеца, а при посещението на зам.-министър Начева в началото на седмицата получиха заплатите си за февруари месец. Тогава лекарите я посрещнаха с яйца.

Преди една година ситуацията с болницата във Враца беше същата, като и тогава лекарите протестираха заради неизплатени заплати.