Министерството на здравеопазването отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната.

От 8,1 млн. лв., които правителството отпуска, здравното министерство предоставя на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лв. за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и оборудване.

Със средствата ще се ремонтират хемодиализни отделения и ще се закупят хемодиализни апарати, легла за хемодиализа и водоочистващи системи.

Дариткова прехвърли към МЗ проблема с хемодиализата във Видин

Дариткова прехвърли към МЗ проблема с хемодиализата във Видин

Вече е назначена проверка от министерството на случая

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на градовете: Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана Пловдив и София.

С другите близо 3 млн. лв. ще се извършат други ремонти и ще се закупи апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в Министерството на здравеопазването от лечебните заведения.

В момента тече процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки, съответно сключване на договори, на чието основание средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.

Спешна проверка на Центъра за хемодиализа във Видин разпореди Ананиев

Спешна проверка на Центъра за хемодиализа във Видин разпореди Ананиев

50-годишен пациент е починал