Всеки трябва да си гледа полето на работа. Това съветва пред БиТиВи депутатът от ДБ Александър Симидчиев за казуса Пирогов. Не съм част от решението на случая Пирогов, казва той.

В доклада има твърдения, че някои обществени поръчки не са направени по правилата, както обясни той. Симидчиев е против политическа намеса. В Пирогов има големи финансови потоци, които ако не се управляват правилно водят до значителни загуби, предупреди той.

Честата смяна на министри пречи на провеждането на стратегическа политика в здравеопазването, според депутата. Част от проблемите на здравеопазването е нарушената комуникация, смята Симидчиев. 

"Един министър, който идва да провежда стратегическа политика как може да го направи с хоризонт от една година? Столът е горещ, клатещ се и е несигурно място, а се изисква стратегическа политика", каза още той.

В момента бюджетът за здраве е възможния. След Конституцията и бюджета ще се решава за шефа на НЗОК. Според народния представител това вероятно ще стане през януари.

Денков намекна, че може и да иска оставката на здравния министър

Денков намекна, че може и да иска оставката на здравния министър

Премиерът чака докладите на АДФИ и прокуратурата