Продължава протестът в здравните инспекции. Служители в Бургас обявиха, че обмислят блокиране на работата на регионалната инспекция, ако заплатите им не бъдат увеличени поне с 50%, съобщават bTV. Работещите в РЗИ се чувстват обидени от думите на служебния министър на здравеопазването, че са единствените, за които няма законов механизъм за увеличаване на заплатите.

Вчера Асен Меджидиев каза, че се търси начин за компенсация и се преговаря с Министерството на финансите. Протестиращите обясниха, че персоналът драстично е намалял заради ниското заплащане, а задълженията им са се увеличили с COVID епидемията и бежанската вълна.

Служители на РЗИ от цялата страна излязоха на протест

Служители на РЗИ от цялата страна излязоха на протест

Те настояват за увеличение на заплатите със задна дата

"Проверяваме всички здравни обекти в областта. Другото, което - имаме три граници - въздушна, морска и Малко Търново границата, така че натовареността ни е доста голяма. Заплатата ни е под 1000 лв. чисто", заяви Жулиета Георгиева - "Противоепидемичен контрол", РЗИ "Те очакват да ходим и на мобилни кабинети, тук да се работи, имунизации да се правят. Аз съм с двама-трима. Не можем нито отпуските си да използваме, просто няма кой да те замести. А като лекар останах сама, бяхме четирима.